Muntsluis

Breng de Muntsluis tot leven!

Recreantenhaven Merwedesluis

Referentiebeeld van Havenhout Zaanstad


Hans en Liselot van Elsen zijn watersporters in hart en nieren. Wanneer zij in 2007 een vergunning voor een ligplaats aanvragen, blijken zij op een wachtlijst van acht jaar te komen. Als bewoners van Oog in Al lijkt het Utrechtse water voor hen verder dan ooit. De tegenvaller maakt creativiteit los: de Van Elsens ontwikkelen een plan voor de eerste recreantenhaven van Utrecht.

Zij stellen voor om aan de niet-gebruikte kant van de Muntsluis een sobere, minimalistische haven te bouwen die de schoonheid van het monumentale sluizencomplex volledig intact laat. Het voorstel sluit aan bij gemeentelijke ambities om de kwaliteit van het Utrechtse water beter te benutten. In het gebied tussen de Muntbrug en het sluizencomplex voorziet de gemeente de mogelijkheid van een waterplein. Met de invulling van een recreantenhaven zou de sluis, die er nu zo verloren bijligt, weer een functie krijgen. Een enorme kans om al die Utrechtse watersporters die nu op de wachtlijst staan jarenlang vaarplezier te bezorgen.

Contactpersoon: Liselot van Elsen
Status: Voorinschrijving ligplaatsen via www.merwedesluis.nl.

One Response

  1. Goed plan! een haventje waar szomers mensen kunnen aanmeren en de stad bezoeken. Net zoals in de singels. Je bekijkt Utrecht een dag of wat en je vaart weer door. Je bent recreant en je bent op vakantie, of zo.
    Dat in tegenstelling tot die haventjes waar 10 van de 12 maanden van het jaar van die lelijke plastic bootjes liggen, waar niemand iets mee doet. Misschien is het woord wat we zoeken wel “passanten-haven”.

    Neem een kijkje in de stad via het water, je boot neem je weer mee.

    Marcus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: