Muntsluis

Breng de Muntsluis tot leven!

Muntsteiger

Schets van de Muntsteiger

Vooral op zonnige dagen vallen het licht op het water en de weidsheid van het uitzicht op, als je de Muntbrug overgaat. Het Muntplein vormt een rustpunt, waar de trap en de steiger uitnodigen om even in de zon te gaan zitten. Of je roeibootje aan te meren. En in de winter kun je er je schaatsen onderbinden. De plek is zo populair dat het naar meer smaakt. Daarom heeft Marcus Kuitenbrouwer het idee gelanceerd om aan de overkant ook een steiger naast de Muntbrug te maken. Een kleine ingreep, waardoor iedereen nog meer plezier heeft van deze mooie plek in Utrecht.

Contactpersoon: Marcus Kuitenbrouwer

Status: Het plan is gratis aangeboden aan Gemeente Utrecht. Wijkbureau West beoordeelt het als zij de totale visie op het gebied binnen heeft. Het initiatief kan dan mogelijk uit het Leefbaarheidsbudget worden gerealiseerd.

7 Responses

 1. fred dekkers schreef:

  Het wijkbureau heeft dit voorstel bij NU gelegd. Is het niet slim om deze plannen te ontkoppelen en op korte termijn met Marcus, NU, Geldmuseum, beheergroep Muntplein, Bevaarbare Leidsche Rijn en buurtbewoners een apart voorstel voor leefbaarheidsbudget in te dien?

  • Beste Fred,
   misschien moeten we na volgende week dinsdag het idee gewoon weer terug leggen bij het Wijkbureau als eerste deel-plannetje voor het gebied. Want de uitvoering hoeft niet te wachten op het totale plan voor het gebied. Zo had ik het ook bedoeld.
   Het Wijkbureau heeft overigens al aangegeven een tijdelijke versie te willen realiseren in de vorm van een ponton. Ga je volgende week vast meer over horen…

   Marcus Kuitenbrouwer

 2. Rob Leenen schreef:

  Wellicht is het een eerste stap om bewoners te vragen of ze dit voorstel uberhaupt wel zien zitten?

  • Beste Rob,
   gezien de drukte op de bestaande steiger en de oever aan de overkant kijkt me dat niet nodig. Op een zomeravond zit half Utrecht West daar te genieten met een hapje en een drankje. Ik kan me geen reden bedenken waarom je zoiets NIET zou willen…

   Marcus Kuitenbrouwer

   • Marcel schreef:

    Beste Marcus,
    Ik kan wel wat bedenken: de overlast die het geeft voor omwonenden. Ik denk dat het wel degelijk heel slim zou zijn geweest om eerst met omwonenden te overleggen! Jammer dat je daar nu zo makkelijk over heen stapt! De beheergroep van het Muntplein, allemaal omwonenden, zijn degenen die er voor zorgen dat de huidige steiger beheersbaar blijft. Daar zijn ze heel veel tijd en energie mee kwijt. Zij zijn het die het netjes houden, mensen aanspreken als ze overlast veroorzaken. Zij zijn het die ’s nachts uit bed gaan om overlastveroorzakers tot stilte te manen omdat er mensen ligen te slapen . Een 5 keer zo grote steiger erbij zien ze niet zitten: die is namelijk niet beheersbaar. Als er iemand is die daar recht van spreken in heeft om daar een inschatting over te maken, zijn zij het wel: zij hebben de ervaring!
    Groet,
    Marcel

 3. Remco schreef:

  Marcus: een mooi plan, eerst tijdelijk een ponton ook goed. Wie is de beheerder / eigenaar van de kade / talud?
  Tussen de sluizen zitten ook groenstroken waar je niet mag komen… waarom is dat? En kan daar ook niet wat gebeuren?

 4. Beste Remco,

  helaas gaat het ponton niet door. De Havendienst geeft geen vergunning af vanwege de juridische aansprakelijkheid. Helaas.
  De kade aldaar word beheerd door zowel gemeente als RWS.
  En de groenstroken? RWS heeft daar de boel op slot gedaan omdat er geen beginnen aan is om daar de regels te handhaven. En dus kunnen herriemakers makkelijker worden verwijderd. Omdat er dus een bordje staat.
  Overigens wel jammer we daar niet meer mogen komen met alle leuke plannen in het vooruitzicht.

  Het plan voor de definitieve stijger gaat overigens gewoon door…

  Marcus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: