Muntsluis

Breng de Muntsluis tot leven!

Cereolterrein

Nieuw plan Cereolterrein, februari 2010

In februari 2010 heeft de gemeente Utrecht aanpassingen in de plannen voor het Cereolterrein bekendgemaakt: er komen aanzienlijk minder appartementen, wat meer eengezinswoningen en het monumentale complex krijgt uitsluitend publieke buurtfuncties.

Buurtfuncties in Cereol, minder woningen
Door de brand van juni 2008 en daarop volgend de kredietcrisis heeft eigenaar en ontwikkelaar VOF Meysters Buiten de plannen voor het Cereolterrein moeten herzien. De inbreiding past nu beter in de opzet van Oog in Al. Het restant van het monumentale fabrieksgebouw staat centraal en is via een plein verbonden met het Merwedekanaal. Naast structurele huisvesting voor cultuurcentrum Het Wilde Westen en een samenvoeging van de bibliotheken van Lombok en Oog in Al biedt het monument ruimte voor basisonderwijs, kinderopvang, buitenschoolse opvang en een ontmoetingsplek voor Oog in Al. In de monumentale directeursvilla komt een grand café. Rond het oude Cereol staan appartementencomplexen geschaard. Van de 190 appartementen in het oude plan, zijn er nog 70 over in het nieuwe plan. De bouwhoogte van de appartemententoren in de parkrand is verlaagd, conform de wensen van omwonenden. De Mozartlaan wordt doorgetrokken met een reeks eengezinswoningen. Dit aantal is van 30 uitgebreid naar 51.

Ontwikkelovereenkomst
Zomer 2010 is naar verwachting informatie beschikbaar over een ontwikkelovereenkomst die VOF Meysters Buiten en de gemeente moeten sluiten om de ontwikkeling van het Cereolterrein daadwerkelijk in gang te zetten. Dekkende exploitatie van de maatschappelijke voorzieningen speelt hierin een cruciale rol. De provincie heeft al subsidie toegezegd. De gemeente ook, op voorwaarde dat het definitieve plan voor de publieksfuncties volledig financieel gedekt is en vastgelegd in een overeenkomst. VOF Meysters Buiten heeft contact met de Nationale Maatschappij tot Behoud, Ontwikkeling en Exploitatie van Industrieel Erfgoed (BOEi) om een rol als belegger en eigenaar te verkennen. Publieksfuncties huren dan van de eigenaar.

Planning
Eind 2010 moet de bouw van de eengezinswoningen in het verlengde van de Mozartlaan en de verkoop van de overige woningen van start gaan. De oplevering van het monumentale gebouw is gepland voor zomer 2012.

Contact: http://www.meystersbuiten.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: