Muntsluis

Breng de Muntsluis tot leven!

Aanlegplaatsen

Gezocht: ligplaats in het Muntsluisgebied!

Utrecht-West is een waterrijk gebied. En wat is er niet leuker dan dit water te bevaren? In Utrecht is veel belangstelling voor recreatievaart met kleine boten tot zeven meter. Om een indruk te geven: wil je een vergunning voor een ligplaats, dan kom je op een wachtlijst van rond de zeven jaar en zonder ligplaats is het moeilijk varen.

Kleine boten zijn leuke boten, die meer levendigheid rond de nu zo stille Muntsluis kunnen brengen. Jammer genoeg geeft de gemeente In Utrecht-West in het geheel geen ligplaatsvergunningen af voor kleine boten. De Kleine Boten Club Utrecht probeert al enkele jaren de gemeente te bewegen om ook in Utrecht-West en het liefst in het Muntsluisgebied ligplaatsen toe te staan voor kleine recreatievaartuigen. Daarnaast zou ook een haven een welkome aanvulling zijn op de enige jachthaven aan de Vecht, die de stad Utrecht nu telt. En last but not least, wat te denken van een voor de recreatievaart weer regelmatig (eventueel door vrijwilligers ???) bemande Muntsluis.

Contactpersoon: Dirk Borst
Website: http://www.kleinebotenclubutrecht.nl

One Response

  1. Geen gek idee. Maar een jachthaven waar drie-kwart van het jaar niks gebeurt vind ik ook weer niks. Allemaal bootjes die daar maar een beetje liggen. Maak er dan een passanten-haven van. Dat geeft tenminste levendigheid. En swinters is het weer opgeruimd leeg.
    En ja; ook ik draaide een keer de sluis open. Is goed te doen. Ik meld me bij deze aan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: