Muntsluis

Breng de Muntsluis tot leven!

Het staat in het grote buurtboek

Twee boeken zijn uniek in hun soort: het buurtboek van Marij Nielen en het grote boek van Sinterklaas. Het verschil is dat het buurtboek een open boek is, waarin buurtbewoners zelf optekenen wat er speelt in het Muntsluisgebied. Op 6 mei kun je horen wat erin staat.

Langs de deuren
In opdracht van Nieuw Utrecht doet Marij Nielen van Stichting Maanzaad een bijzondere vorm van buurtverkenning. “De methode is expres heel simpel,” legt ze uit. “Ik heb een boek gemaakt vol lege vellen papier en daarmee ga ik langs de deuren. In dit grote boek kan iedereen wensen, ideeën en dromen over het Muntsluisgebied opschrijven of verbeelden. Ook voor zorgen of boosheid biedt het boek een plek.

Eigen woorden
Marij maakt een rondje door de buurt. Ze is nu over de helft en krijgt veel respons. Ik woon zelf in de buurt en ik ken behoorlijk veel mensen. Nu het lente is, zijn de mensen wat makkelijker bereid de deur open te zetten. Ze zijn in een goede stemming. Ze gaan ervoor zitten, schrijven hun eigen woorden op, dat maakt hen wat zorgvuldiger.”

Presentatie in Kanaalzicht
Donderdag 6 mei presenteert Marij vanaf 19.30 uur in café Kanaalzicht het buurtboek – een uniek door de buurt gemaakt exemplaar. Alle buurtbewoners, initiatiefnemers en ondernemers zijn van harte welkom om met elkaar van gedachten te wisselen over het Muntsluisgebied. Een uitgelezen moment om het buurtboek van nog meer informatie te voorzien.

Filed under: Evenement, , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: